Transfer motoren naar Spanje

Transfer motoren naar Spanje.

 

De motoren worden door onze Rik en zijn Karina naar Almeria in zuid Spanje gebracht.

Het scheelt ons drie reis dagen en bijna iedereen is eigen baas en heeft te kort tijd…

We hebben een oude tandem assen hanger gekocht voor zijn laatste rit. De remmen worden gecontroleerd, kabels vernieuwd, lagers gesmeerd en verlichting werkend gemaakt. Oude zooi kopen houdt ons van de straat dat is zeker. Toen de motoren erop. Het lepeltje lepeltje hadden we al eerde geoefend op andere aanhangers. Alles paste ook op de mm en was overbeladen en overvol.

Nu was het voordeel dat de motoren oud zijn en we daarom beter konden tuigen. De geschiedenis leerde ons dat anders binnen 500km de touwen slaphangen als je voorzichtig met de motoren moet zijn. Voor de zekerheid maar drie reservebanden mee in de achterbak van Rik zijn pick-up truck. Na 1000km was de eerste al aan flarden geslagen en er zou er nog eentje volgen. Rik paste zijn snelheid aan en kwam heelhuids bij zijn zusje aan in Almeria.

Motoren eraf zeiltje erover en wachten tot half februari als we ze komen ophalen voor de grote trip.

Het lijkt simpel allemaal mar ik was blij dat alles heelhuids aangekomen is. Het is geen uitgebalanceerde combinatie.

Moet er niet aan denken als je op het viaduct van Millau op 270m hoogte een klapband krijgt….

Maar onze rik is een bikkel en heeft de klus geklaard.

Rik heeft ook als voordeel dat zijn zwager Dan niet alleen meesterlijk boekenschrijver is maar ook zeer begaaft wijnbouwer is. Zijn wijnkelder ligt weer vol na alweer een super Spaanse zomer. Nu zijn de meningen verdeelt over de smaak maar puurdere natuurlijke wijn is er nergens zo goed.

Ps., zijn boeken zijn onder pseudoniem San Daniel en zeer de moeite waard!

Nu nog een paar kleinigheden aan de Maverick en visa regelen voor de grensovergangen, een berg vergif in je barst tegen de pleuris, tyfus cholera pest etc.

Kortom we zijn er nog niet

Case

Dit vind je misschien ook leuk...