Nouadhibou , even geen bereik meer…

6.00 en 15 Gr

Nog geen beeld want het is donker…

Laatste bericht voor even… straks geen bereik meer

Er is een geval in Senegal…. ook dat nog

Het hotel heet el jazira en is ok. Bedden zijn zacht wat een verademing is. Op het nachtkastje ligt een gebedskleedje i.p.v. de bijbel. Het Wifi werkt weer maar alleen in de lobby. Dat is ongeveer 100m lopen door een eindeloze gang.

De beveiliging ligt te slapen op de bank en heeft geen zin om te beveiligen. Of het nodig is weet ik niet want als je iets flikt hier gaat je hand eraf of erger. Douche is er weleens waar koud maar dat is nu een maal zo. 

De imam is een taaie hier. Hij schreeuwt nu al een uur lang. Of zijn gelovigen geen zin hebben vandaag lijkt me een logische verklaring maar is niet te verstaan.

Straks verder. Ik doe mijn jas aan ondanks de hitte. De wind met zand heeft mijn huid rood als een kreeft gemaakt. Doe net als de berbers of het winter is.

De auto’s rijden weer ok, banden gewisseld. Er waren een paar met vlakke kanten die de het rijden zeer onaangenaam maakte. De motor van rik moet iedere 100km een liter olie bij…

Iets zegt me dat ik blij zal zijn als alles aan komt.

De gekrulde bosnimf naast me wordt wakker. Deze is toch nooit op zijn best in de ochtend en nu vergist hij zich in de tijd. Hij mag een uur langer slapen waar hij toch achter komt. Thuis is het een uur later.

Inmiddels zijn al mijn brillen van een poot ontdaan en moeten we brillen zoeken ergens. Morgen komt Ronald weer terug. Hij land in Nouakchott samen met Alex. Dan zijn we met zijn 10. Alex stond op de reservelijst maar niemand haakte af. Toen Ronald naar huis moest was er weer ruimte en hij kwam direct. Maar toen Ronald zijn begrafenis achter de rug had kwam hij ook weer terug. Des te meer zielen des te meer vreugde. De auto heeft nog beperkte ruimte achterin en heeft Ron weer gezelschap. Ron en Leo rijden super stabiel met de bejaarde auto’s en blijven dat zoveel mogelijk doen. Rijden is niet moeilijk maar heel houden een ander ding.

De beproeving van gister zit nog in mijn gestel wat een feest. Maar vanavond slapen we in het zand. De nachten zijn zo koud dat we morgens moeten krabben. De bosnimf slaapt in een hangmat en zal me weinig warmte geven. Welke beproeving zal het ergste worden vraag ik me af.

case

Dit vind je misschien ook leuk...