Dag 6 Nivala – Helsinki

Goedenavond. Het is hier nu 17.45 uur. Even een tussenstand. Zojuist even wat gegeten en gedronken en nu weer in de Mav. We rijden over de E75 en gaan over zo’n 100km de Dom van Helsinki zien. De sneeuw verdwijnt hier letterlijk als sneeuw voor de zon op de wegen. En de zon die ons de hele dag, in combinatie met waterige pekelwolken, heeft verblind maar ook opgewarmd, verdwijnt nu achter de naaldwouden.

Het begon vanmorgen met een ontbijtje, oliepeilen en de ruiten en koplampen schoonmaken en de route instellen. Een standaard ritueel. Het was vannacht aardig gezellig geweest in het Cafe de Wit van Nirvala, dus we zijn iets later opgestaan. Heel apart trouwens dat ene meneer Tom uit Heiloo daar een bekende is. We werden getrakteerd op een biertje wat ooit geïntroduceerd werd tijdens de olympische spelen van 1953. Een gevaarlijk goedje met n limonadesmaakje van 5.5%.

Na een kort ritje even een bezoekje gemaakt aan het huisje van Tuija. Er moet wel het eea aan gebeuren zagen we. Daarna verder naar t zuiden. Onderweg veel zout water en n melding dat deelnemer Hakki in een greppel was beland met zn Landrover. Kan je zomaar gebeuren en hoort erbij. Omgekeerd om hulp te verlenen maar na 30km kregen we t bericht dat ze er al uitgetrokken waren. Zie filmpje.

Op de weg erheen dacht Ruud even een Finse wandelaar gedag te zeggen door zn rijdende muziektrommel met oa een Amerikaanse politiesirene. De beste man, een fanatieke boswandelaar kwam een meter van de grond van schrik. We reden verkeerd en op de terugweg kwamen we hem weer tegen. Hij liep nog maar was wel n beetje pips nog. Toch wel in staat om naar ons te zwaaien…met een gebalde vuist.

We moeten nog t eea regelen vanavond. De Finish voor de Carbagerun en de spullen uit de Mavericks halen die we in NL nodig hebben voor de wintersport. Dan naar de stalling. Laten we hopen dat meneer Harri van de stalling het goed geregeld heeft. We zijn nu 5 km voor Lahti op de e72. Nog ongeveer n ruim uur rijden naar de Finish van week 1. Tot later…💪🏼👊🏼☀❄🚙💨🚙💨☃🗻

Dit vind je misschien ook leuk...