Dag 3 Orebro – Sundsvall

Vanmorgen hadden de Carbagemannen weer een vroege incheck. Ze kwamen rond 09.00 uur bij ons Stationhotel. T zonnetje maakte de ochtend mooi. Ff n bakkie koffie, n oliecheck, de route scannen en op pad.
Rondom Orebro had de politie een cordon gelegd. Op de grote app begonnen de waarschuwingen binnen te regenen toen wij allang via een iets andere route heerlijk naar t Noorden tuffen. Gasten werden aan de kant gezet en moesten blazen etc. Geen blauw gezien want die stonden langs de echte route. 

De route was uitgestippeld door een natuurgebied. Grote bevroren meren, n giga  schaatsparadijs tussen de naaldwouden. De fotos geven n beetje de indruk maar de live beelden zijn natuurlijk most impressing. De opdrachten van vandaag waren, een rit op n sneeuwscooter en omdat de Zweedse vrouwen bekend staan als stoere vikingmeiden moesten we er 1 vinden die met n touw een wagen voort kon slepen zonder hulp. Dat was ff n klussie natuurlijk. Maar als je je contacten goed onderhoudt dan heb je iets achter de hand.

Nadat Ruud een quickfit klussie, uitlaat en lamp vervangen, in een garage bij n paar Zweedse knutselaars had gefixt konden we verder zonder oordoppen. Niet voor lang helaas want de zware bromtoon kwam al snel weer onder de auto vandaan. Aan Robin werd verzocht even in zijn adressenboek te bladeren en ja hoor daar kwam een adresje tevoorschijn. Dus een kort omweggetje van n 140 km naar Alli in Uppsala. We slaan geen m2 meter over van t land.

N oude vriendin van Robin wachtte ons al op met heerlijke warme koffie en een warme welkomslach op haar gezicht. Ze had het nooit vergeven als we waren doorgereden zonder ff aan te waaien. Als beloning trok ze met de kabel tussen haar tanden een van de Ford met gemak 20 meter over de weg. Wat n kanjer! Onze beloning, knuffels, 4×3 Hollandse zoenen en 1.5 liter baccardi moesten we helaas weer verder en uitgezwaaid door een dame die er nog 3 vrienden bij had gekregen, weer on route.

Ruud vond een adres van Bobssnowscootershop. Die gingen sluiten om 18.00 uur volgens de site. Dus met topspeed die kant op in t donker. Nog n pitsstop tanken in 3 minuten en we kwamen er keurig om 17.45 aan. Een geweldig apparaat en 1 voor 1 n rondje door t bos besloten we m te kopen maar helaas hij paste niet meer op t dak. Next time.

Het werd al laat en  we moesten nog n kilometertje of 250. Via ijzige wegen door de bossen, hopende dat de Moos aan tafel zat reden we al glijdend naar de snelweg. Aan het begin nog ff een spaghetti bolognese erin geschoven en t laatste stuk zonder ijs en sneeuw was ook ff lekker.

Nu in t hotel in Sundsvall aan zee. Iets groter dan t Derp Egmond. We gaan t morgen zien want t is stikdonker nu. We zijn weer safe maar de illegale helft is wel doof door de herrie in de kar van de uitlaat. De muts op hielp ook niks. Groet!

https://youtu.be/SBFm4TYg_MM
https://youtu.be/u3q3Z3kfn8k

Dit vind je misschien ook leuk...