Dag 2 Kopenhagen – Orebro

Vanmorgen Ruud en leo aangeboden om voor hun in te schrijven maar ze wilden persé vroeg opstaan. Ontbijtje en 10.00 uur karren. Via The Bridge naar Zweden. Voor degene die de serie kennen. T lijk lag er niet meer. T werd droog en ja zelf een klein vrieszonnetje kwam erdoor piepen. Na eerst de e20 en een stukkie a4 gingen we kriskras door t prachtige Zweedse landschap en ja ineens… in de sneeuw. Spekgladde wegen. De opdracht van de carbidgeboys was snel gegoogeld en op naar de Saab jet.  Ruud vertelt meer. Ruitenvloeistofpomp doet niks meer. Kijk door een soort matglas. Daarna ijzige wegen en plots uitwijken voor een heel groot paard met een joekel gewei. Eland of een fatamorgana? We zullen t nooit weten. 

Vervolgens met linker wielen in de berm die er niet was een stuk door een greppel weer geprobeerd omhoog te rijden. Helaas liepen we vast na 100 meter. 

Dus kabeltje ertussen en weer verder. Van de korte is de uitlaat lek en met een geluid van een Mack doorkarren. De motor hield in. Wyns door de peut en ja hoor als de brandweer. Barre keek zn ogen uit. Geweldig die houten Pippi langkoushuizen hier. Langs mooie bevroren meren en naaldbossen over gravelpaden. Alle mafkezen van de tour, bijna 400 auto’s. Je komt ze overal tegen onderweg. 

Heel Zweden zit vol gestoorde Hollanders in ouwe omgebouwde blikken met de meest idiote toeters en lampen op de wagens waar je het hele noordelijk halfrond kan verlichten. 

Menig vrachtwagenchauffeur kijkt kwijlend daarnaar. 

21.00 uur eindelijk in Orebro een rit van ruim 650 km achter de kiezen gaan we nu eindelijk genieten van een brok vlees. Hopelijk van dat grote paard…. 😉😘

https://youtu.be/PLbwEwDHUwA
https://youtu.be/ZtstUmgbMoE

Dit vind je misschien ook leuk...