de trein dendert door!

schapenhouder in een schuur ipv in een tent

4-3-2020  42gr in de schaduw

5.30  wakker worden op een rotsblok is een drama. Heeft iets weg van een luxe betonvariant volgens Leo De ezel is de wekker en de piepende windmolen op het dak. Ik het gevoel dat ik uit pijn bestaat.

Stijf als een biels. Ton slaapt als een os en doet alles of hij het lekker vind. Hij ziet anders uit als hij plat ligt op een rotsblok. Zijn weelderige vormen komen prima uit.

Wij maar janken over harde matras, een beetje Afrika slaapt gewoon op de grond.

We krijgen wonderlijk genoeg ontbijt!

De bevolking is gitzwart met bloeddoorlopen ogen. Ze zijn gekleed in prachtige blauwe gewaden die ze heel kunstig om hun heen draperen. Doek om het hooft gewikkeld als een touareg. En ze zijn vriendelijk. Gisterochtend tijdens het ontbijt bespraken we de trip en de reparatie van vannacht. Bijv er is een ketting vervangen die vast was en die moet straks losrijden en heelblijven. We gaan niet meer door het zand dat is vragen om narigheid.

Jochie huilde omdat hij even mijn uitluid aanraakte. Geen water bij me en brandzalf verdomme!

Nog 260km en dan zien we de boys weer. Rik heeft het hotel geboekt. Rik weet ook in de algehele chaos aan gereedschap en onderdelen alles te vinden. Hij is de enige ook, is dan ook heilig verklaard.

henna kunst

Leo vroeg net om de rek en die was 290€ voor de suite uitvoering dan.

Nu is Leo niet de man om een pootje te lichten dus rekende hij voor wat het moest zijn: 170€! Was ook goed

Nouakchott

15.00 uur

Bloedheet hier!

Stroom komt van generatoren en die verplaats je met de hand.

Vandaag eigenlijk zorgeloos.

Op het tanken na dan. Pompstations genoeg alleen ze staan allemaal droog. Benzine gekocht op de zwarte markt en konden we weg. Het was weer dwars door de Sahara maar we zijn niet van het asfalt afgeweest.

Rudi wilde nog over het strand maar de meerderheid koos voor heel aankomen godzijdank!

Hotel in Nouakchott heeft een weinig WiFi en een warme douche. En niet te vergeten A.C.! Aagekomen werden we onthaalt door Alex en Ronald. Ze komen ons de laatste week vergezellen. Word het toch nog leuk!

Nu douchen 

tanken gaat vanuit jerrycan en dat blijft een kunstje met een bloedheet motorblok.
Niet morsen dus!

case

Dit vind je misschien ook leuk...