Thuis en de india siege is voorbij 12 feb 2016

20160205_162351-1-1 Attachment-1 2 Attachment-1 3 Attachment-1 4 Attachment-1 5 Attachment-1 6 Attachment-1 7 Attachment-1 8 Attachment-1 De Nepalezen zijn er trots op dat ze de oudste staat van zuid oost zie zijn . Nooit gekoloniseerd en onafhankelijk van iedereen. Ze vergaten alleen dat de als de ego van grote buur India gekrenkt is het nietige staatje kansloos is. De blokkade is over , de grens is weer open en de brandstof smokkelaars zullen weer hun oude baan moeten opzoeken. Want zij waren het die er voordeel van hebben gehad. verder waren er alleen maar verliezers. De rij vrachtauto’s voor de grens van 20km lang die meer dan 1500 trucks omvatten zal ik nooit meer vergeten. Wat een waanzin?? Waarom India het deed is als nog een raadsel, wat ze er mee bereikt hebben , is ook een raadsel. Waarom ze 28 miljoen mensen belegeren hebben en een humaniseer ramp veroorzaakte ??
Maar het na 5mnd aan een eind gekomen en kunnen de Nepali weer verder met de weder opbouw van hun land. Al die fondsen die opgehaald zijn waren allemaal verstopt in banken want niemand kon er iets van kopen. Dat kan eindelijk weer verder.
Eind goed al goed voor zover ik kan overzien uit Holland.

Ook ons opgehaalde geld kan overgemaakt worden;
Bharat wil het investeren in een scheikunde lokaal in een school. Hij heeft er al 2 ingericht en gaat met ons geld een derde inrichten.
Rene Veldwerk sponsort er kansarme dames van door een geitenfok programma optie zetten. Tijdens de festivals is het een ware massa slachting en moet er altijd vee uit India geïmporteerd worden
Sherap Sherpa doet er zijn goed mee met zijn kleine persoonlijke projectjes.Het adopteren van kleintjes dmv geld te geven aan ouders die hun kroost niet kan voorzien in hun onderhoud.
We krijgen te horen wat en hoe en laten het op de site zien.

Over de integriteit van deze drie heren twijfelen we geen moment. Rene heeft zijn sporen verdient , bij iedereen wel bekend inmiddels. Bharat was de oude rechterhand van Rene en heeft ook zijn hart op de goed plaats. Van Sherpa het zelfde. Niet dmv van de media maar van zijn niet te stuiten verhalen epos over waar en hoe het nodig is. Bharat en Sherpa zijn financieel onafhankelijk hebben hun eigen bedrijfjes en zijn 100% integer. Geen onderbuik gevoel dus. Ze zijn ook goed opgeleid en hebben niet de klauw mentaliteit van de ongeschoolde. Zit allemaal wel goed dus.

Onze trip was dus precies 14dgn te vroeg, anders hadden we wel van Nepal kunnen genieten.Niet helemaal waar want voordat alle pompstations weer vol zijn en alles weer draait zal wel even over heen gaan. We hebben noord India gezien waar nooit een westerling komt en was zeer indrukwekkend. Dat de nood daar ook hoog is  duidelijk. Door heel India lopen misschien wel 200 miljoen Indiërs rond met niet een cent tussen hun vuile kleren. Dat is een derde van Europa?

Wij zijn weer 14 dgn thuis en hebben ons leven weer opgepakt, business as usueel .
De foto worden ontwikkeld en de film word gemonteerd en kijken met plezier terug naar een geweldig avontuur, want dat was het zeker!
Over 2 jaar naar Bhutan of iets nog beters we zien wel.

Maar eerst op zondag 13 maart vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur een feestje voor alle sponsoren. Er is live music, ,film van het avontuur, hapjes en wat versnaperingen uiteraard. Want zonder jullie was dit grote bedrag van rond de 12.000€ nooit gehaald !
Meer nieuws volgd snel!

case

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *