Het berg koninkrijk Bhutan

Royal-Enfield-Himalayan-Odyssey-19-1hqdefaultfull_As_Kgz_02Bhutan-schoolboys-royal-palace-babastevebhutan-childreanEen wonder er is nieuws uit Bhutan!
De minister van landbouw heeft vermeld dat Bhutan een volledige biologische natie moet worden.
Alles in het kader van de enorme druk die we op de planeet uitoefenen. Wel logisch voor een land waar ze de ontwikkeling van een land niet meten in termen als bruto nationaal product maar van bruto nationaal geluk. De bedoeling is ook dat alle auto’s elektrisch gaan rijden,alleen voeren ze 95% van de gewonnen energie uit naar india maar dat is bijzaak.
Volgens mij lult deze minister gewoon in zijn eigen straatje want er is geen economie en wat er geproduceerd word is agrarisch en voor eigen gebruik.
Er zijn  2x verkiezingen geweest,het volk klaagt steen en been over de corruptie en uitzichtloosheid,stemt op de oppositie en er verandert niks zoals overal.
Gelukkig passen wij als toerist daar net nog tussen. We zijn gedoogd net als de tv bijvoorbeeld.
Gelukkig is ook sinds 2003 een netwerk voor telefonie ,dus we zijn niet helemaal Remy alleen op de wereld daar.
Bij ons is het gedoogbeleid voor andere zaken geloof ik, maar dat groeit daar het langs de kant van de weg. Niet dat je daar zoveel aanheb want er geld voor het hele land een rookverbod…
Ja nog meer nieuws;in de wk kwalificatie wedstrijd voetbal heeft Bhutan van
Sri-Lanka gewonnen met 1-0 .Sri-lanka staat nr 179 op de ranglijst en je begrijpt dat het een historische overwinning was.
Zelfs J.S Blatter feliciteerde persoonlijk. Dankzij twee overwinningen stegen ze van de onderste plaats nr 209 naar nr 163 op de lijst. Het is april 2015 en dat was het nieuws van het laatste half jaar uit Bhutan . Oja in 2007 vierde het land 100 jaar koninkrijk met koning Jigme Khesar Namgyal Wangchuk de grote! En het laatste grote nieuws is wel dat de kippen niet meer in een kooi mogen. Dit past niet in de boeddhistische filosofie, we stelen hun eieren ook al.
En last but not least er is een wekelijkse voetgangers dag ingevoerd in de grote steden, dan worden de auto’s geweerd en moet je gaan lopen.Maar wij rijden gelukkig op royal enfieds en vallen daar buiten…pffff wat een mazzel.dat je niet mag roken ala,maar lopen uit vrije wil..
Hoe ik verder ook speur naar nieuws uit het gas land ik weet het gewoon niet meer,er valt niks over te vertellen, als ik meer ga schrijven moet ik liegen en daar heb ik een hekel aan.
Dit was dus al het nieuws van de laatste 15jr uit bhutan-gas land, word dus vast spannend allemaal.
Nog 2mnd,7dgn en 16 uur ;kan nauwelijks wachten!!

case

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *