DAG 7 Marokko maart 2017

Schermafbeelding 2017-03-30 om 17.48.53Een oude resort in verval. volgens de man- nen was het een oud parijs-dakar hotel

Dag 7 wo 29 mrt 2017 18 uur
8.30 vertrek uit de kashba in Erfoud. Het einddoel vandaag is Tinirid een kleine 400km verder.
Vanuit Erfoud belanden we eigenlijk direct in de woestijn. Het woestijnzand is zacht en moeizaam te besturen. Gelukkig komt Ali kous kous langs om ons te gidsen door de zandbak. Na 5mn rijden ben ik totaal gedesoriënteerd en hoop maar dat ik Ali niet uit het oog verlies…. Ali zijn zundapp moet eerst tanken en we rijden naar een adobe huisje midden in het zand wat dus een pompstation is. Wel tanken per liter es maar wat gee het. We rijden het egg cheba duinengebied in. De hoogste top ervan is 150meter en ziet er geweldig uit. Het zand is geel en beweegt constant. We rijden richting Merzouga zo het schijnt en na een paar uurtjes knokken in het zand rijden we Taous binnen, we zijn weer op 400km van Timboektoe af, Ali is een topper! Maar wat is het bijzonder om met zijn alle achterelkaar door deze dessert heen te karren. De van de goorbergen onder ons vermaakten zich prima en reden als jonge honden door het egg chebba gebied.

Schermafbeelding 2017-03-30 om 17.49.00erg chebbi maroc

Het landschap is ook constant aan het veranderen maar je moet verder. Zeker omdat dit het eind van de wereld is en even verder val je er af…
Plotseling net voor je eraf valt zit er een wazige Henk met een ezel een schilderij te maken of hij aan op het Leidseplein zit. En dan komt bok zoon himself op een kapitein mobilet langs met een kudde kamelen, een paar honderd. Bok was niet blij met ons want een kameel is niet eenvoudig een richting op te sturen. Onze groep maakte de kudde onrustig en de dieren vlogen alle kanten op inclusief bok. Na rijp beraad maakte we maar dat we weg komen en laten bok weer in zijn element.

Ali rijd op een soort zundapp maar met trekker banden en rijd als Ari Vartanen. We drinken een cola aan de rand van de woestijn en gaan richting Alnif .
De weg is saai en recht met heel af en toe een bochtje maar het blij boeiend. Er zijn geen huizen of mensen of dieren meer, het is enorm leeg. Je moet het doen met een variatie aan stenen en keien gedrapeerd in een licht glooiend heuvellandschap. Onderweg gestopt om bij te komen in een klein stadje.

Hier zorgt Moosie voor tajine en we winkelen wat maar dat lukt niet lekker want dat afding verhaal word ik gestort van. Eerst 100 en voor 10€ aanbieden vind ik niet geloofwaardig meer. Daarna richting Tinghir. Tinghir is een verzameling dorpjes bij elkaar, het oogt super zuid- Marokko in, dus alles helderrood in de pre sahariaanse bouwstijl. De stad valt bijna weg tegen de bergen in dezelfde kleur. Alles adobe kleur en laagbouw.

Schermafbeelding 2017-03-30 om 17.49.06vrijworstelen in het duinzand

De omgeving is voorzien van cayons en ravijnen die in de loop der jarendoor rivieren zijn uitgeslepen. Ons hotel is weer echt ouderwets Marokko met een tuintje met cerise bougainville en druiven, afgesleten tegeltjes, een mannenzaal met kussens, alles afgesleten tot het bot en uiteraard een betonnen matras om van onze welkome rust te genieten. Maar ze zorgen voor lekker eten, koud bier en omdat de avonden af- koelen zorgen ze voor kachels bij de lounge ruimte.
Morgen gaan we twee kloven bedwingen; de todra-kloof en gorges de dades. Niet lopend nee gewoon met onze itsende o road honda’s!
Sinds we het zuiden inrijden worden de mensen donkerder en zien we meer dames op straat. De dames zijn bijna allemaal zwaar gesluierd en de oudere veelal in het zwart. De moskee roept door het hele land zijn gelovigen dus dat blij hetzelfde.
Marokko is een enorme verzameling van stammen en stromingen door elkaar en laat nog steeds ruimte voor andere stromingen.

Schermafbeelding 2017-03-30 om 17.49.14Oja wat ik was vergeten te vertellen misschien per ongeluk, was dat ik aan paar keer tot vol vermaak van mijn medestrijders op mijn muil viel maar gelukkig word ik direct geholpen door barre om die moter van mijn voet te halen, lovely boy. Verder blij iedereen gewoon heel.

case

Schermafbeelding 2017-03-30 om 17.49.19 Schermafbeelding 2017-03-30 om 17.49.26 Schermafbeelding 2017-03-30 om 17.49.32 Schermafbeelding 2017-03-30 om 17.49.39

Schermafbeelding 2017-03-30 om 17.49.45Lekker eten na een paar uur zand happen , zonder contole, alles kan en mag.

You may also like...

1 Response

  1. Anton schreef:

    Top Case we worden keurig op de hoogte gehouden door je leuke verhalen zoals gewoonlijk,het ziet er wel heel gezellig uit .Blijf heel allemaal en veel plezier nog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *