Dag 2 kathmandu wachten

unnamed-2

Bharat kwam langs en verhalen vertellen over alles wat hij deed voor zijn land, een mooi mens!

unnamed-1 unnamed-3 unnamed-4 unnamedVrijdag 24 uur

Mijn en Michael onze bagage is niet aangekomen. Dus we hebben alleen mee wat we aan hebben .Mike zijn bagage komt morgen aan om 18 uur en mijne staat nog in Amsterdam. Het schijnt allemaal goed te komen want de ethynat dame belde keurig terug om te vertellen dat het goed komt. Alleen de mijne is nog wazig maar ik hoop het beste, anders moet ik een helm kopen en handschoenen etc etc.

Kortom dit is vervelend omdat echt alles erin zit,…

We worden opgehaald door het hotel vanaf het vliegveld,maar die waren vergeten dat je niet 10 west-friezen met hun bagage niet in een susuki Alto krijg.Dus er moest een tweede auto komen die op zich liet wachten en namen we een andere Alto.

Het contrast is levensgroot als je vanuit het futuristische poenerige  vliegveld van Abu Dhabi land in de middeleeuwen van Kathmandu beland.

Het is koud,vochtig  en mistig. Ik schrijf met de dekens over me heen en heb het nog koud. Sherab Sherpa (onze oude gids) komt langs en verteld vol enthousiasme over wat er gedaan word voor al voor slachtoffers van de aardbeving. Hij is een warme persoonlijkheid en we luisteren vol aandacht naar zijn verhalen.Rene komt niet en Bharat ook niet, ze kunnen zich niet in 5 stukken splitsen blijkbaar….

We besluiten om het bedrag in drieën te verdelen . Iedereen doet goed werk en er is niet eentje die er meer van kan krijgen zomaar??De stroom is meer uit dan aan,in de hotel kamer liggen kaarsen met lucifers te wachten op het onvermijdelijke.

 

Zat 7 uur Het vriest! Ontbijt is buiten en de gebakken eieren worden koud opgegeten,het is even niet anders.

Mijn mede strijders zijn net vertrokken voor een trip van 9 uur naar de grens.Hopelijk doen wij het zelfde vanavond,alleen is het pikdonker dan en zien we niks van het fraaie landschap..

Mike slaapt weer en om 10 uur gaan we op pad door de stad.Om 12 worden we terug gebeld over de stand van zaken.

Gisteravond best lekker gegeten in een restaurant met kaarslicht ,houtvuur warmte en bier. Het restaurant is best leuk maar leeg, het is buiten het seizoen en dan is er toch al niemand, nu nog erger ivm de brandstof crisis.. De kok heeft geen licht nodig en kookt in donker??Daarna nog even een kroeg in geweest in de thamel,maar daar waren we snel weer weg.

Keiharde techno in een overvol hok is teveel van het goede.De bezoekers zijn kinderen van rijke inwoners van de stad die zich te goed doen aan teveel koud bier. En wij dan die wat apathisch om ons heen kijken en ons verbazen over hoe alles anders is hier. Het is een bovenverdieping met een bar erin met lounge banken met  lage tafels bedekt met kleurrijke kleden. De ramen staan open voor frisse lucht denk ik? Het is de eerste keer dat we in een warme ruimte zijn en dan staan de ramen weer open..

Kortom ik lig nu te vernikkelen in mijn bed weer met alle dekens van friso op me en heb het nog koud. Er was de hele nacht geen stroom, maar het schijnt dat er om 10 uur weer wat komt. Bijna al mijn accu’s zijn leeg…Buiten is het een klere herrie van de brullende diesel generatoren maar niet voor hier …Gelukkig word het langzaam licht en de lucht is strakblauw .Als het nu ook nog regende was ik naar huis gegaan..

12 uur met mike een wandeltje gedaan in de thamel van Kathmandu. We zijn verbaasd over dat er nog zoveel rechtop staat op al historische na dan want dat legt vlak. Met 2 jaar terug vergeleken is het leeg en stil en voor al de middenstanders een ramp. Voor ons plezieriger want we kunnen gaan en staan waar we willen. Zelfs nog even een glimp opgevangen van de enige levende god op aarde;de kumali! De temperatuur is naar boven de 20 inmiddels en warmen weerop. Maar de hotelkamer is nog steeds alles bedompt en vochtig.

Het wachten is op het verlossende belletje van de vlieg maatschappij…Waar zouden de jongens zijn inmiddels??Marcel en Leo kijken hun ogen uit waarschijnlijk omdat die voor de eerste keer de hymelaya zien

case

You may also like...

1 Response

  1. Joke schreef:

    Balen dat jullie je bagage nog niet hebben, hopelijk gauw,
    Dan kunnen jullie achter jullie medestrijders aan,
    Mooie foto’s !!
    Succes groet uit Twisk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *