dag 15 motoren inleveren

unnamed-3

de baby sit en de school kan ze vergeten

unnamed-6

kosters dependance,voor al snelle reparaties

unnamed-7

alle honden lopen op drie poten

unnamed-1 unnamed-2 unnamed-4 unnamed-5 unnamed-8 unnamed-9 unnamedDag 15 dond 28 jan 6 uur. Laatste rijdag

Word zoals elke dag wakker door luid getoeter van treinen of van een Iman die hoog van de toren moet blazen . En vanmorgen was dat weer zo. Zit op de wc met mijn laptop als lampje, power weer eens uit.

De Imodium heeft zijn werk te goed gedaan.

Gisteravond was er in het hotel een mega bruiloft aan de gang met 500 genodigde. Denk je dat is een flinke, maar je laat het wel om er minder uit te nodigen want de toeschouwers betalen het.

In Holland kost zoiets tonnen, wat een show. Heel erg bolywood met overspannen gedanst door de mannen en een enorm gekostumeerd bal. Bedenk daar historische keiharde oogbeschadiging indiaans jank music bij en je hebt een bruiloft. Ook wij mochten aanwezig zijn maar op een moment moesten we weg. Of dat nu aan het geld  lag weet ik niet…want mijn mede strijders zijn niet van het opzichtig al dansend met geld gooien naar het echtpaar

Was toch moe net als iedereen en om 22 uur ging het restaurant dicht en vertrokken we zonder sputteren. Dat was ook wel eens anders geweest. Fritz doucht nu in donker want de power gaat er weer af en de generator aanzet indiaan reageert nog niet, Fritz blijft koel en verdomt na een paar mn weer licht. Dat soort dingen zal ik niet missen. Fritz studeert wat in zijn gereedschapskist om wat te ordenen. Vergeleken met de vorige keer hebben we het nauwelijks nodig gehad. In Nepal was het wel 4-5 x op een dag dat de mc givers iets moesten oplossen. Motoren waren veel beter.

18 uur new Delhi

De hele dag gedaan over 160 km rijden. Het is oorlog om Delhi. Vanmorgen op tijd weg want iedereen was klaar voor de laatste trip. Ook de minder gezonde aanvaarde hun lot en begon aan de laatste dag. Toen we weg reden waren de bruiloft gangers die overnacht hadden ook aan het uitchecken en anders dan bij ons was iedereen fris. Onze bruiloften ontaarden in een massale zuippartij waar je een week voor nodig heb te herstellen. Hier is het een sapjes festijn in alle soorten en kleuren. Zoals veel ochtenden belanden we weer in dikke mist wat tot 10 uur duurde. We reden binnendoor de dorpjes en 20 km voor Delhi raakte het pas druk. De rand weg was overvol en we belanden in de spits en werd nog drukker. Nadat we Ibis voor de derde keer passeerde besloten we om er een kamer te pakken. Na een zeer uitvoerige check met x-Ray etc. mochten we er voor een nacht wonen. Ik heb het niet op het emotieloze ibis. Het is zo erg dat het 7000 km nog steeds herkenbaar is, wat erg. Maar we hebben voor het eerst direct warm water en redelijk normaal werkende Wi-Fi , iets waar je de waarde van gaat waarderen. Alleen erg dat het 75€ per nacht per man kost. Hier moet een ongeschoolde Indiër er 2mnd voor werken en moet nog buiten  slapen ook op de stoep of ergens op. En ik maar zeuren over het ibis verhaal…Hier binnen is alles upperclass, maar ligt midden in de slumps

Verder was de trip ook weer een avontuur zoals iedere dag, je begint ergens aan en je hebt geen idee waar het strand. Maar waar en hoe is prima. Met zoals vandaag dat er een toekan en ibis over vloog was weer bijzonder. Bij een stop een avontuur met een school voor aankomende kapsters, of een kopje thee drinken op een plein en binnen 5mn het gevoel hebben of je Robert de Nero bent zo als je word aangestaard en aangeraakt. Of als een kasteloze je schoenen wil aanraken en bijna een mep krijgt van een Indiër die een trap hoger in de hiërarchie staat. Mensen willen met je op de foto, het zal wennen zijn thuis weer. Als je door het dorp rijd en onbekende blijven zwaaien naar ons of je weer die beroemde Robert de Nero bent. Zal even duren voor ik dat zelfverheerlijking verhaal zal los laten.…  gelukkig wel natuurlijk.

Wat ik wel zal missen zijn de verhalen met de jongens over wat dan ook wat altijd ontaard in een klucht. We zijn geen Annie mg Smit, maar als je van alle tien een beetje pak heb je ook een grote Annie m g Smit. Tjonge wat kunnen we een gein maken om niks of serieus  discussiëren over de werelds problemen, want iedereen heeft wel een mening en een verhaal; lekker dus. Maar net zo makkelijk word iemand op de korrel genomen tot het gaatje zonder iemand echt te krenken. Iedereen weet wat hij kan zeggen en iedereen heeft ook die dikke huid om dat te verdragen en dat is toch bijzonder. Zijn toch tien persoonlijkheden die voor niets en niemand uit de weg gaan.

Kortom wie doet ons wat. We reden om 4 uur Delhi binnen met een euforie van heb ik jouw daar . Dat was mijn gevoel maar ik weet zeker dat dat bij alle iedereen het zelfde was! Lekker van we hebben het gered van Kathmandu naar de Himalaya naar Punjab naar Rajagstan en naar Delhi. Zeg maar met bus en auto en jeep een kleine 3000 km en iedereen leeft nog. Zware klappen gezien, tientallen kadavers zelfs een doodde dromedaris maar wij niet. Dus nogmaals wat reden we lekker daar. Was snel over want toen belanden we in de spits van Delhi ….. en als kleinste deelnemer is dat niet leuk. Maar na 3 uur tussen de chaos door wringen waren we nog steeds bij elkaar, dat was een knap staaltje. Wil ons niet op de borst slaan maar dit is 10 x erger dan rondweg Parijs!

Inmiddels hebben we dik boven de 10.000 binnen gehaald en kunnen we iets doen aan al het onrecht in de wereld. De gulle giften stromen dagelijks nog binnen, hoe meer hoe beter! Het is een druppel op de groeiende plaat ik weet het, maar als je al ballon uitdeelt aan zo een klein humpie en ziet hem glunderen , daar deden we het voor. Ik ben nog altijd verbaasd over de overlevingsdrang en de wil van velen om toch een grijpstuiver te pakken en er blij mee te zijn. Ze hoeven niet perse onze weelde maar mogen wel meer als tientallen miljoenen  nu hebben in India en Nepal. We zijn nu 14 dgn. van media verstokt op wat snelle berichten op je mobiel als hij het deed. Wij hebben aanschouwd wat de ware problemen in de wereld zijn; de honger,de armoede en de vervuiling. Dat zou het nieuws moeten zijn i.p.v. dat gepijp zeik over oorlog en politiek. Super dat we zoveel geld te besteden hebben!

Wij zorgen er voor dat het bedrag op zijn plaats komt.

Morgen ons zwanenzang en de motoren inleveren en dan naar huis, zal wel weer anders gaan dan geplant ,,maar dat is geen nieuws.

 

case

You may also like...

1 Response

 1. Joke schreef:

  Bedankt case voor de mooie verhalen de prachtige foto’s , een ding weet ik
  Zeker jij en je medestrijders jullie je hart op de goede plek hebben,
  Ook al is t opgehaalde bedrag (een mooi bedrag)een druppel op de gloeiende plaat, alles helpt n beetje,
  Zo heb je velen een indruk gegeven van Nepal en India ,
  Bedankt, goeie reis terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *