Dag 13 rustdag

unnamed

leo moest wennen aan zijn populariteit

unnamed-9 unnamed-1 unnamed-2 unnamed-3 unnamed-4 unnamed-5 unnamed-6 unnamed-7 unnamed-8 unnamed-9 unnamed-10 unnamedDag 13 dins 24  Jaipur 7 uur rustdag

Word wakker in een kamer met een drankwalm waar je niet met een bijl door heen kom. Fritz was verdwaald denk ik zo..

Vandaag is een van mijn drie oog appels jarig ,Levi en ik ben er niet. Voel me net zoals Alex  2jaar terug toen zijn dochteren  Jessie jarig was en hij aan het berg bedwingen was. Het zij zo, terug naar de orde van de dag, verjaardag vieren we zaterdag!!

Vandaag geen gejakker op het verrotte asfalt van India , maar uitslapen tot 8 uur. Toevallig is er in ons pittoreske hotelletje een Franse groep enfield rijders die vandaag beginnen. Buiten staat een rij glimmende nieuwe enfields te wachten op hun luidruchtige berijders. Gisteravond viel het al op dat ze wel erg veel energie hadden  nog ,maar later begrepen we het, ze moesten nog beginnen. We zijn bijna klaar en zitten als boxer na een gewonnen wedstrijd na te hijgen aan tafel. De enfieds worden gestart en het lijkt buiten wel een race circuit, we zijn nooit zo luidruchtig , houden altijd rekening met iedereen. De Franse helden zien eruit als Giacomo Augustini want een een beetje Fransman gaat in stijl, dus met sjaaltjes en bij passende onderbroek

De haast bakvis achtige zenuwachtige drukte verstomd langzaam en de Franse helden verrekken , de rust keert terug. De duiven nemen het weer over hier. Blijft ook altijd moeizaam om contact te krijgen met een Fransman zeker als je de taal niet spreekt of hem als personeel aanspreekt. Weet ik veel .

Van iedere vorm van gemak wilde onze groep niks weten en we gaan zelf op pad met een tuk-tuk natuurlijk in stijl , we zijn in India. Het is allen 15 km verwijdert van ons en het word weer lijden

Eergisteren hadden de mannen olie onder Friso zijn moter gesprenkeld en zou het lijken of zijn versnelling bak voor derde keer op rij het zou begeven. Friso hele verhalen ophangen tegen de monteur dat hij het zou fixen  bla bla. En nu bij ieder stop zie je hem toch even ongerust onder zijn moter kijken  haha.

Word loof van het niet werkende internet hier. Gister het dag berichte verzonden 4 hotels verder. Een heel luxe oord waar ze me met frisse tegen zin even van hun internet gebruik lieten maken. Op de kuilen na en het Hindi zal ik dat toch echt niet missen. Ik hoest als een ketting roker, maar ik rook niet eens, op een sigaar na dan …

 

9 uur Mijn mede strijders hadden weer een vergadering en het was weer moeizaam beslissingen nemen dus het werd laat. Onze Fritz was al eerder uit vergaderd, hij probeerde te paaldansen ,maar de paal wilde niet… begrijp er niks van. Gorbatsjov was verstandig en liet de vergadering voor wat het was.

Ik was al aan het bedenken om met een paar man te gaan want de vergader woede zat nog in hun hooft, maar verdomd iedereen is er weer of er niks gebeurt is. Rudi zoekt naar de afwezige gebakken eieren en loopt al scheldend de keuken in , we zijn weer bij.

 

23 uur. terug van weggeweest.

Van morgen het amber paleis bezocht met 7 man de andere 3 wilde de stad verkennen. Ook goed.

Het Amber fort van Jaipur is een combinatie van Hindi en Mongool architectuur en is een waar genot voor het oog. Alles is roze. Eenmaal binnen betreed je de geheime ruimtes van de koningin en de concubines van de koning. De ruimtes zijn allemaal zo opgezet het rust geeft. De verhoudingen zijn heerlijk. En alles afgetopt met elegante mongool torentjes die het luchtig maken. We dwalen door de lange gangen waar de concubines wel naar buiten konden kijken maar het volk beneden niet naar binnen. Alles ongelofelijk gedetailleerd uitgehakt in marmer of hartsteen. Daarna naar het jagart fort wat een enorm uitzicht gaf over de vallei waar Jaipur in ligt en het amber paleis. Het fort was verder niet zo bijzonder. Op de terugweg stopten we bij het waterpaleis. Dit ligt in het water en is zo gebouwd dat het lijkt of het in het water weg zakt. Weer een oogstrelend stukje indiaanse architectuur. Hier blijft het bij wat voor mijn kameraden was dit wel erg veel van het goede in een vakantie helaas. En er valt nog zoveel meer te zien.

Op de terugweg komen we een paar Indische olifanten tegen die een paar kapitalisten een rondje paleis deden. De grote prehistorische dieren liepen heel zachtjes op kussentjes over het hete asfalt. Het enige wat je hoorde was hun zware ademhaling om dat grote lijf van zuurstof te voorzien. Het is zo een tegenstrijdig gezicht om zo een mooi beest  door al dat afval te zien lopen. En nog erger je kon de droefenis in zijn ogen zien,niet leuk.

De vorige keer hier met iris hebben we de culturele kant van rajagstan gezien en nu de hedendaagse kant. De chaos en armoede etc.

Het paleis van de wind was vlak bij maar ik durfde er niet over te beginnen, bang voor gekwetste zieltjes. Dus wij de stad zelf in ; de rosé stad. Volgens barre was die een keer rosé geverfd en was het daarna over. Hij zal er weinig naast zitten want je komt midden in het India van nu terecht. En die begint langzaam maar zeer zeker te vervelen. De stank en de smerigheid went gewoon niet.

Om 18 uur zijn we vermoeit thuis en nemen een heerlijke Kingfisher. Daarna eten we heerlijke vegetarische curry op een dakterras even verderop. Het was de nationale feestdag en dat vieren ze hier door er een dry Day van te maken?? Dus geen drank, behalve dan in het hotel. Anders dan bij ons gaat de Indiër onder een boom liggen en doet zijn winkel op slot?? We nemen whisky mee en bestellen in het restaurant braaf cola en mixen wat van we mee hebben genomen.

Kort samen gevat kan ik me niet meer herinneren van de stad zo enorm het verandert is. Het paleis is nog steeds het zelfde. En de stad is geen aanrader tenzij je van kerkratten en stank had.

 

case

You may also like...

1 Response

  1. T.Langkemper schreef:

    Alle dagen van de reis kunnen volgen dankzij de uitstekend verzorgde en goed werkende site. Ook de verslagen van Casey zijn weer geweldig, en geillustreerd met goede en interessante foto’s. Je krijgt ontzag voor de mannen als je leest onder welke omstandigheden zij deze weken doorbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *