DAG 1 Marokko maart 2017

Schermafbeelding 2017-03-26 om 11.51.29Het was te vroeg voor de meesten

Marokko trip 2 22 maart 2017 2 uur.
We vertrekken van huis om drie uur. Rik de afvallige door zijn afgescheurde kniebanden is bereidwillig om ons naar Schiphol te brengen. Ik heb als schrale troost een shirtje voor hem mee. Zoiets kan altijd bij iedereen gebeuren en is ozo jn als het noodlot jou overslaat.
Mijn kameraden hebben bedacht om nu eens niet 1 minuut voor vertrek aan te komen en al hun wijsheid gaan we deze keer een uur tevroeg aanwezig zijn, heerlijk.
We houden al weken het weer bij in Marrakesh en tot onze schrik is het niet veel beter dan in Holland
In de nacht gewoon4-6 Gr en overdag van 12 naar 20 Gr.
Het wordt dus vertrekken in de ochtend met alles aan en middags alles uit om aan te komen met weer alles aan.
Het moet beter zijn dan de vorige keer want toen was het een maand eerder.
Alleen waren we er niet goed op voorbereid want iedereen associeerde Marokko met hitte we hadden dus T-shirtjes mee en een dun jasje. We weten beter nu. Ik ga alvast naar buiten toe om rik te verwelkomen.
Hoef mijn vriend niet uit te laten want die is bij Ingmar de oppas. Dat is het enige wat niet leuk is dat je huis en haard achter laat, het is maar voor tien dagen?

Schermafbeelding 2017-03-26 om 11.51.37Nu 7 uur vliegen weg naar het land waar de zon ook niet schijnt, helaas dan maar, de temp vliegt iedere dag omhoog dus het komt goed. Onze Ron is erop voor bereid, hij loopt op roze instap Krock. Ik loop op super te zware terreinschoenen maar onze Ron hee zweetvoeten denk en is voorbereid. Volgens onze Ron schijnt de zon daar alleen maar.

Rik vliegt denkbeeldig mee want zijn plaats is leeg. Hij is er ook gewoon bij want er wordt gewoon tegen hem gepraat…Morgen moet hij onder het mes en drinken we een koude pils op hem. Niet dat het zo zwaar zal hebben want zijn verloofde land vanavond uit Venezuela voor de algehele verzorging vanaf morgen. Onze rik

Ik lees net in de krant, dat het 20 jaar geleden is dat de ajaxcied Carlo piccorno afgeslacht werd bij Beverwijk. Even verderop in dezelfde krant lees je over de terroristische aanslag in London. Deze bedreiging voor Euro- pa had je 20 jaar terug niet kunnen verzinnen. Hoop niet dat Blondie gelijk krijgt.

Over 4 uur zijn we er al. In het land van de munt thee, de middeleeuwen met Wi en het land waar nooit je linkerhand gebruikt…. Aziz onze Marokkaanse vriend wacht ons hopelijk op en dan kan het avontuur begin- nen. Tien jaar terug ben ik er rijdend heen geweest op de Harley met onze kim en deden we er vijf volle da- gen over, inclusief een ontplo e moter die stuk ging omdat het octaangehalte toen hoger was en mr. Amerika daar tegen bestand was. Nu niet meer rijden op ons technisch Amerikaans vernu maar op Yamaha crossmo- tors met hopelijk voorzien van terreinbanden. Zoniet dan gaan we de dialoog aan met azizzzz

Bijna geland, het laatste lekkere drinkbare water gedronken want volgens pekelvleesje rijd je straks harder als het het Marokkaans leidingwater drinkt en een wind laat per ongeluk
Ben het zat dat gehobbel

Schermafbeelding 2017-03-26 om 11.51.44Marrakesh 12 uur
Alle begin is moeilijk, barre rent de arrivé uit om zijn nicotine dorst te lessen maar de overijverige doua- neambtenaar moest uitgerekend barre is tas open maken die op slot zat. Directe kennismaking met Marokko is de onhandigheid en oplichters gilde wat paraat staat en de ambtenaar die zijn macht laat gelden
De tas moest open maar waar was barre… heel Marokko in paniek maar de overijverige ambtenaar ridste het op door rits te openen en kijken wat er wel niet voor tools in zaten.
Eerst herkende wij de tas niet en zouden we zo de tas als niet eigendom hebben achtergelaten. Gelukkig wist Ruud een heel mini klein stickertje met zijn naam te herkennen
Toen naar het hotel. De taxi scoren is ook al een klus opzicht hier. We ontmoeten Aziz wat uiteraard heel hartelijk was en die looste ons zonder problemen naar het hotel
Nou ja zonder zorgen niet helemaal want we werden gedropt bij het verkeerde hotel en na wat kilometers afgelopen te hebben vonden onze residentie; hotel koraal.
Dat was ons eerste toch wel redelijk chaotisch verlopen uurtje in marrach… oja Aziz zijn nieuwe moter stopte ermee maakte het verhaal compleet.
Nu ontbijten want het ontbijt van Transavia was niet als thuis

18 uur terug uit Marrakesh
Zoals gebruikelijk was de geschatte afstand door de hotelier langer als hij vertelde en liepen we een dik uur om op het beroemde plein te komen. Foto’s maken blij moeilijk in een moslimland maar tussen mijn brede kameraden houd ik me staande. De moslim pruimt gewoon geen fotografen.
Het contrast is enorm; vanmorgen nog in Holland met zijn totale regelwoede en hier is het een totale chaos van geuren, drukte en alles gebeurt op straat.
Het weer is koeltjes en het staat op regenen wat uitblij . Aziz voorspelt voor morgen sneeuw hagel en regen. We gaan een beetje de hoogte in en lopen het op. Gelukkig hee niemand regenkleding mee dus zal het geza- menlijk lijden worden. Maar het kan ook mee vallen natuurlijk!
De motoren worden per stuk aangevoerd en op een paar gladde banden die direct vervangen worden is dat ook geregeld; de trip kan beginnen! Iedereen is klaarSchermafbeelding 2017-03-26 om 11.51.53aziz legt uit aan de mannen waar ze heen moeten lopen…

Schermafbeelding 2017-03-26 om 11.52.01de souk van marrachis fenomenaal

Schermafbeelding 2017-03-26 om 11.52.08uitzicht vanaf de hotelkamer
barre en ron durfen niet samen op het balkon te staan

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *